Begynderkurset
For at du kan komme i gang på den bedste og mest sikre måde, har vi lavet et rokursus for nye roere. Formålet med kurset er at give dig indblik i, hvad kajakroning er og ikke mindst, hvem Kolding Kajak Klub er og samtidig have det sjovt og få nogle rigtig gode oplevelser på vandet.

Deltagelse på et kursus er en betingelse for at kunne blive medlem af klubben og for at få lov til at ro kajak, med mindre du enten har erfaring fra en anden DKF klub eller et gyldigt IPP2 bevis. Det er et tilbud om hjælp til at komme godt i gang.

På kurset vil vi lære dig de grundlæggende teknikker indenfor kajakroning, lidt teori omkring roning, sikkerhedsregler og redningsøvelser – alt sammen emner du behøver i kajakroningen. Kajakroning er for alle – det eneste krav er, at du kan svømme 600 m.På kurset vil vi tilbringe så meget tid på vandet som muligt – men der bliver også sat tid af til øvelser på land. Ligesom socialt og hyggeligt samvær bliver en del af kurset, så du lærer dine kommende ro kammerater at kende.

Kurset strækker sig over 7 aftener samt en hel weekend-dag. På kurset bliver du introduceret til to kajaktyper - havkajak og turkajak. Du kan vælge at tage IPP2 til havkajak og/eller indgangstesten til turkajak. Vi opfordrer til at tage begge tests, så du har alle muligheder åbne til at bruge klubbens faciliteter. Vi fortæller mere om de to kajaktyper på kurset, så du får en forståelse af, hvad forskellen er, og hvilken type roning de hver især kan bruges til. Du vil altid møde engagerede og veluddannede instruktører på vores kurser.

Svømme/entrings prøve

For at deltage i begynderkurset, skal du kunne svømme 600 m. på 30 min. Dette skal vi have en tro- og loveerklæring på, på første kursusaften.

Kurset giver dig et IPP2 bevis i havkajak og/eller en ”Indgangstest ” i turkajak på Kolding Fjord. For kravene til IPP2 hav henvises til Dansk Kano og Kajaks beskrivelser, som du finder her: https://drive.google.com/file/d/1CkVW0p9W3ceGtEUxFqZqGWeVBblLak97/view

En bestået prøve giver klubmedlemmet status som frigivet roer såfremt vedkommende har roet 50 km. Se ”Love for Kolding Kajak Klub”.